Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.04.2019

Belgische kortfilm geselecteerd voor Cannes 2019

door Vertigo

De korte fictiefilm Bamboe van Flo Van Deuren, een afstudeerproject van het RITCS, is geselecteerd voor het Cinéfondation-programma van het filmfestival van Cannes. In die selectie worden korte fictie- en animatiefilms getoond die ingestuurd zijn door filmscholen van over de hele wereld. Voor de 22ste editie van de Cinéfondation-selectie werden meer dan 2000 eindwerken ingezonden.

Bamboe is een coming-of-age-verhaal over een groep dertienjarige meisjes die hun zomerdagen slijten in een door bamboe overwoekerde uithoek van het dorp. Wanneer een mysterieuze man hun territorium betreedt, laten ze een voor een hun onbezonnen zomer los.

Flo Van Deuren schreef en regisseerde de korte fictiefilm als eindwerk voor het RITCS in 2018 (Master Film). Bamboe was al geselecteerd in de studentencompetitie van het Film Fest Gent, waar hij een eervolle vermelding kreeg, en was ook te zien op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Volgende week wordt Bamboe vertoond op het Brussels Short Film Festival.

De prijzen in de Cinéfondation-selectie worden op donderdag 23 mei uitgereikt. De jury wordt voorgezeten door de Franse filmmaakster Claire Denis.

Lees meer over: