Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.07.2020

Belgische bioscopen stellen verplichting mondmaskers in cinema’s in vraag

door Vertigo

De Federatie van Cinema’s van België heeft zijn bedenkingen bij de verplichting van mondmaskers in de bioscoop vanaf zaterdag 11 juli. Volgens secretaris Thierry Laermans is het namelijk moeilijk om te controleren of de nieuwe regel in de zalen wordt nageleefd.

“In het donker controleren of mensen een mondmasker dragen, is praktisch onmogelijk,” zegt hij en voegt eraan toe dat de verplichting ook problemen oplevert voor de verkoop van snacks en drank. “Dat wordt zeer moeilijk als je een mondmasker moet dragen. In de horeca wordt om die reden een mondmasker niet verplicht.”

Bovendien vormen snacks en drank  een belangrijk deel van de inkomsten, zeker met de andere beperkingen indachtig. “Volgens het huidige protocol kan je maar dertig procent van de zaal benutten,” zegt Laermans. “Vorige week is al gebleken dat men al bezoekers heeft moeten weigeren omdat anders de capaciteit van de zaal zou overschreden worden.”

Laermans vindt dat het veilig is om zonder mondmasker naar een film te kijken omdat de mensen achter elkaar zitten, niet praten en aan social distancing doen door niet naast iemand die ze niet kennen te gaan zitten.

Bron: VRT