Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.07.2021

Belgische bioscopen gaan niet voor Covid Safe Ticket-aanpak

door Vertigo

De Belgische bioscopen zijn niet van plan om het Covid Safe Ticket (CST) in te voeren. Daarmee kan je bewijzen dat je tegen COVID-19 gevaccineerd bent of er recent negatief op hebt getest en moet je bijvoorbeeld geen mondmasker meer dragen tijdens events.

Hoewel de bioscopen de vraag naar zo’n CST binnen de bredere evenementensector steunen, bedanken ze zelf beleefd. “Bij ons is dat niet toepasbaar,” zegt Thierry Laermans van de Federatie van Cinema’s van BelgiĆ« in De Standaard.

Volgens Laermans is het niet alleen onhaalbaar om te controleren of alle bioscoopgangers een CST op zak hebben, maar is een bioscoopbezoek in tegenstelling tot een concert vaak ook een impulsieve beslissing.

“Een concertticket koop je weken op voorhand, maar een filmbezoek plan je soms pas de dag zelf,” zegt Laermans. ‘Hoe haal je dan je testbewijs?”

Laermans wijst erop dat in Frankrijk en een aantal Duitse deelstaten een gelijkaardig coronapaspoort werd ingevoerd, waardoor de bezoekscijfers met 50 procent daalden. “Dan liever afstandsregels en mondmaskers,” voegt hij eraan toe.

Bron: De Standaard

Lees meer over: