Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.11.2020

Belgische bioscoopuitbaters pleiten voor heropening bioscopen op 16 december

door Vertigo

De leden van de Federatie van Cinema’s van België (FCB) hopen de bioscoopbezoekers vanaf 16 december weer te verwelkomen. Dit met inachtneming van maatregelen die zijn aangepast aan de huidige gezondheidssituatie.

Met het oog op het komend overlegcomité van 27 november wijst de FCB de overheid op het essentiële karakter van cultuur en ontspanning voor de Belgische bevolking die hard door deze gezondheidscrisis wordt getroffen.

Exploitanten in de bioscoopsector wijzen erop dat er in de bioscopen nooit besmettingshaarden zijn geweest en dat de maatregelen, die tijdens de eerste lockdown strikt werden nageleefd, door de autoriteiten als een voorbeeld werden beschouwd.

Naar het voorbeeld van hun Franse buren verzekeren de exploitanten de bevoegde autoriteiten dat zij hun bioscopen op 16 december zullen kunnen heropenen onder voorwaarden die zijn vastgelegd in het protocol.

Dit protocol is in juni in samenwerking met de autoriteiten opgesteld. Gezien de huidige gezondheidssituatie zijn er enkele striktere maatregelen toegevoegd zoals het verplicht dragen van mondmaskers in de zalen, een beperktere capaciteit en een beperkte verkoop van eten en drinken.

Thierry Laermans, secretaris van de Federatie van Belgische Bioscopen, licht het standpunt van verschillende Belgische bioscopen toe: “Bioscopen zijn toegankelijk voor de hele bevolking, ongeacht leeftijd, afkomst of sociale klasse en dragen bij tot een unieke en veelzijdige vorm van artistieke expressie.”

“We hopen van harte dat we de Belgische bevolking opnieuw kunnen verwelkomen tijdens de kerstvakantie, in overeenstemming met ons protocol, om hen een veilige en welverdiende vorm van ontspanning aan te bieden,” vervolgt hij.

De Federatie van Cinema’s van België verdedigt de belangen van de bioscoopuitbaters in België. Haar leden ontvangen jaarlijks meer dan 85 procent van alle bioscoopbezoekers in ons land.

Lees meer over: