Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.05.2024

Belgisch queer drama Young Hearts wint jongerenprijs tijdens Cannes 2024

door Vertigo

Onlangs werd bekend gemaakt dat Young Hearts, het langspeelfilmdebuut van Anthony Schatteman, de Juryprijs van Cannes Ecrans Juniors gewonnen heeft.

Young Hearts ging in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn en was deze week ook geselecteerd voor de Cannes Ecrans Junior, een parallel programma van het Filmfestival van Cannes, waar een selectie van internationale speelfilms vertoond worden die interessant zijn voor jongeren.

Aan de hand van een selectie van internationale films, maken jongeren kennis met maatschappelijk relevante thema’s en nieuwe werelden. Young Hearts werd vorige week driemaal vertoond in aanwezigheid van Schatteman. De film komt in België uit op 18 december

De young adult-film gaat over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buurjongen Alexander (14). Hij beseft al snel dat hij voor het eerst écht verliefd is. De gesprekken met zijn vrienden en familie brengen meer vragen dan antwoorden met zich mee. Verward door zijn ontluikende gevoelens, zoekt hij duidelijkheid en meer toenadering tot Alexander.

De hoofdrollen in Young Hearts worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg en Emilie De Roo. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films.