Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.06.2020

Belgisch productiehuis werkt mee aan film met robot met artificiële intelligentie

door Vertigo

Het Belgische Happy Moon Productions gaat het scifiproject b coproduceren, de eerste film waarin de hoofdrol zal vertolkt worden door een robot met artificiële intelligentie.

b gaat over een wetenschapper die het perfecte menselijke DNA probeert te creëren, maar ontdekt welke gevaren er aan het project verbonden zijn en daarom een artificieel intelligente vrouw helpt te ontsnappen.

Erica, de robot in kwestie, werd ontworpen door de Japanse wetenschappers Hiroshi Ishiguro en Kohei Ogawa, en zou oorspronkelijk haar acteerdebuut maken in een film van Tony Kaye (American History X).

Ishiguruo en Ogawa leerden Erica acteren door het principe van method acting toe te passen op artificiële intelligentie. “Echte acteurs gebruiken hun eigen levenservaringen om zich in te leven in een rol,” zegt coscenarist en producent Sam Khoze.

“Erica heeft echter geen levenservaringen,” vervolgt hij. “We hebben haar geleerd om de snelheid van haar bewegingen te controleren, met haar gepraat over haar gevoelens en haar getraind in karakterontwikkeling en lichaamstaal.”

Een regisseur en menselijke hoofdrolspeler voor b zijn er nog niet, maar een deel van Erica’s scènes werd reeds ingeblikt in Japan. De rest van de film zou in het voorjaar van 2021 in Europa worden opgenomen.

Bron: THR

Lees meer over: