Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.07.2020

Belgisch bioscoopbezoek komt langzaam weer op gang

door Vertigo

Sinds de heropening van de bioscopen op 1 juli komt het Belgisch bioscoopbezoek langzaam op gang. Het slechte weer van afgelopen week lijkt daarbij voor een boost te hebben gezorgd.

“De eerste week was een kalme start voor ons, maar sinds gisteren lijken de mensen ons weer terug te vinden,” zegt uitbater Michael De Geynst van UGC Antwerpen aan Radio 2. “De regen heeft daarbij zeker en vast geholpen.”

Ook Kinepolis reageert na één week tevreden. “We zien een heel divers publiek van zowel families, tieners en ouderen naar de bioscoop komen,” zegt Kinepolis-woordvoerder Anneleen van Troos aan VRT. “De klanten volgen er goed de maatregelen en beoordelen de veiligheid in de bioscoop positief.”

Toch is er nog een lange weg af te leggen. Zo zijn er in UGC Lommel ruim de helft minder bezoekers dan vorig jaar. “Men moet de stap durven zetten om terug een film te komen kijken,” zegt uitbater Sigurd Thomassen aan VRT. “Men kan weer op een veilige manier naar de bioscoop komen en dan zal men wel opmerken dat het allemaal goed meevalt.”

Bron: VRT, VRT