Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.05.2021

Bekroonde kortfilm op VOD ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

door Vertigo

Mosaic, de bekroonde kortfilm van Imge en Sine Özbilge, zal ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen van 17 tot 31 mei op het VOD-platform van Lumière te zien zijn in ruil voor een gift.

De integrale opbrengst van deze actie gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De gulste gever krijgt trouwens nog een mooie extra: een handgetekende still van kunstenares Imge Özbilge.

We gaan allemaal door een zeer moeilijk jaar. Degenen die moesten vluchten voor hongersnood en oorlog bevinden zich op dit moment in een nog moeilijkere situatie.

Door een kaartje te kopen voor een online vertoning van de kortfilm Mosaic kun je degenen helpen die je steun nodig hebben. Alle ticketinkomsten gaan rechtstreeks naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen dat vluchtelingen steunt op hun weg naar een nieuw thuis.

Mosaic speelt zich af in de oudste stad van het Midden-Oosten en vertelt het verhaal van drie buren. Een christelijk meisje, een Koerdische studente en een moslimmuzikant delen noodgedwongen hetzelfde lot wanneer de oorlog uitbreekt en alle kleuren beginnen te vervagen. Alle hoop lijkt verloren tot een mysterieuze maanvis verschijnt om hen te redden.

Bekijk de trailer van Mosaic hieronder. Meer info over het benefiet vind je hier.

Mosaic by Imge Özbilge & Sine Özbilge (Trailer) from Lunanime Filmproductie on Vimeo.

Lees meer over: