Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.08.2021

Begint horrorfilm Sinister-duo Ethan Hawke & Scott Derrickson volgende Blumhouse-franchise?

door Vertigo

Universal heeft tijdens zijn presentatie op de bioscoopuitbatersbeurs CinemaCon de Blumhouse-thriller The Black Phone van regisseur Scott Derrickson met zijn Sinister-acteur Ethan Hawke geteased.

The Black Phone is gebaseerd op een kortverhaal van Stephen Kings zoon Joe Hill en gaat over een jongen (Mason Thames) die ontvoerd wordt door een seriemoordenaar (Hawke).

De jongen wordt opgesloten in een kelder waarin tal van andere kinderen werden vermoord en zich een oude telefoon bevindt. Wanneer die ’s nachts begint te rinkelen, hoort de jongen de stemmen van de vermoorde kinderen.

Universal liet een filmpje zien, waarin Hawke zegt dat Blumhouse-hoofd Jason Blum Sinister ooit de engste film noemde waar hij aan had gewerkt, maar dat The Black Phone nu die titel heeft overgenomen.

Verder vertoonde Universal een exclusieve trailer, waarin Thames’ personage gefolterd wordt door de seriemoordenaar, die angstaanjagende maskers draagt en over zijn vorige slachtoffers en zijn eigen kindertijd vertelt.

Met de hulp van de telefoon en zijn voorgangers probeert de jongen te ontsnappen. Tegelijkertijd krijgt een meisje uit de buurt visioenen van zijn ontvoering en schakelt ze de politie in.

Volgens de entertainmentnieuwssite Variety hebben Universal en Blumhouse met The Black Phone mogelijk een nieuwe franchise beet.

Bron: Variety