Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Elvis

15.05.2022

Baz Luhrmann vergelijkt Elvis met Apocalypse Now

door Vertigo

Volgens regisseur Baz Luhrmann is zijn nieuwe film Elvis geen typische biopic, maar een superheldenfilm of een Shakespeareaans drama over de strijd tussen goed en kwaad, rebellie en de onzekerheid die beroemdheid met zich meebrengt.

Elvis is geen nostalgietrip voor de fans”, aldus Luhrmann. “Hoewel ik hen respecteer, heb ik deze film gemaakt voor mensen die hem vooral kennen als die kerel met zijn gekke kostuums. Zij beseffen niet dat hij een echte rebel was en dat hij symbool stond voor jeugdige rebellie.”

“De ‘Apocalypse Now der musicals’ is wat ik de film al grappend heb genoemd”, klonk het verder. “En dat gaat enkel over de jaren zeventig. Het is een enorm uitgebreid verhaal, een popculturele opera in drie aktes: Elvis de punker, Elvis de filmster en de epische seventies-Elvis.”

Elvis’ filmcarrière komt ook uitgebreid aan bod in de film: “Het was een van zijn grootste frustraties, want hij was niet ongetalenteerd. Ik hou van sommige van de schattige musicals die hij deed, maar hij heeft zijn droom om serieuzere rollen te vertolken nooit kunnen verwezenlijken.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: