Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.12.2020

Barry Jenkins openhartig over zijn geplande The Lion King-film

door Vertigo

Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Street Could Talk) gaat een nieuwe The Lion King-film regisseren voor Disney, maar liet zich niet gemakkelijk overhalen.

“Ik krijg veel scripts van mijn agents en toen ik het supergeheime script van The Lion King kreeg, was ik heel skeptisch,” zegt Jenkins. “Nochtans heb ik de originele animatiefilm al honderden keren gezien met mijn twee neefjes. Het was de Baby Shark van mijn tijd.”

“Na veertig pagina’s draaide ik me echter om naar mijn partner, Lulu Wang, en zei: ‘Holy shit, dit is goed.’,” vervolgt hij. “Aanvankelijk dacht ik dat regisseurs zoals ik geen films zoals The Lion King maken. Naarmate ik verderlas, namen mijn twijfels echter af.”

Uiteindelijk liet Jenkins zich over de streep trekken door zijn vaste cameraman James Laxton. Hij zei dat de virtual reality-technologie waarmee Favreau’s The Lion King tot stand kwam interessante mogelijkheden bood die nog niet veel mensen hebben benut.

“Vervolgens heb ik aan de Disney-bonzen laten weten dat ik de film graag wilde regisseren, maar op mijn manier,” zegt Jenkins. “Ze gingen akkoord.”

Jenkins voegt eraan toe dat hij zich liet inspireren door Chloé Zhao. “Als zij de overstap kon maken van The Rider, een van de mooiste films van de eeuw, naar de Marvel-film Eternals, kan ik dat ook,” zegt hij.

Bron: The Playlist

Lees meer over: