Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.02.2015

Bad Hunter wint in Bergen

door Jimmy Van der Velde

Op de slotceremonie van het 31ste Festival International du Film d’Amour in Bergen (20-27 februari) heeft Bad Hunter van Sahim Omar Kalifa de Prijs voor de Beste Internationale Kortfilm gewonnen.

Kalifa’s nieuwste kortfilm viel tot nu toe al vijf keer in de prijzen. Op het Wereldfilmfestival van Montréal ontving Kalifa de Prijs van de Jury, in het Spaanse Valladolid was er de Silver Spike, gevolgd door een Juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Dubai, en de Speciale Juryprijs op het Flickerfest in Australië.

Naast Bergen, was Bad Hunter in eigen land ondertussen te zien op de kortfilmfestivals van Leuven en Brussel, het Filmfestival Oostende en het Filmfestival Delicatessen. In Brussel kon de film rekenen op een speciale vermelding.

Aan de Prijs voor Beste Internationale Kortfilm in Bergen zijn technische prestaties verbonden ter waarde van 2.000 euro, aangeboden door Studio l’Equipe.

Met Bad Hunter brengt de Koerdisch-Vlaamse regisseur het verhaal van de 19-jarige Bahoz die gaat jagen in de bergen. Zijn dagelijkse strooptochten leveren amper iets op, maar op een dag verandert zijn leven voorgoed.

Na eerdere successen met de kortfilms Land of the Heroes, Baghdad Messi is Kalifa momenteel bezig met de ontwikkeling van zijn eerste speelfilm, Zagros. De productie is in handen van het Gentse productiehuis A Private View (Brasserie Romantiek, Trouw met mij).

Bron: VAF