Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2015

Kortfilm Bad Hunter op Oscar-shortlist

door Jimmy Van der Velde

Bad Hunter van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa is één van de tien titels die dit jaar op de shortlist voor de Oscar van Beste Kortfilm staan. Dat maakte de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) bekend.

Op 14 januari presenteert de Academy de genomineerden, op 28 februari de winnaars. Met Bad Hunter brengt de  regisseur het verhaal van de 19-jarige Bahoz die dagelijks gaat jagen in de bergen. Zijn strooptochten leveren niet veel op, maar op een dag verandert zijn leven voorgoed.

De film viel eerder al in de prijzen op de festivals van o.a. Montréal (Juryprijs voor Korte Film), Valladolid (Silver Spike), Dubai (Juryprijs), Bahrein (Beste Kortfilm) en Austalië (Speciale Juryprijs op Flickerfest). In eigen land was de film o.a. ook te zien tijdens de kortfilmfestivals van Leuven en Brussel, en de filmfestivals van Oostende en Bergen. In Bergen werd Bad Hunter uitgeroepen tot Beste Internationale Kortfilm, in Brussel kreeg hij een speciale vermelding.

Na eerdere successen met zijn kortfilms Land of the Heroes, Baghdad Messi werkt Sahim Omar Kalifa momenteel aan zijn eerste speelfilm, Zagros. De productie is in handen van A Private View (Aanrijding in Moscou, Trouw met mij, Vincent en het einde van de wereld), het Gentse productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem die ook voor de productie van Bad Hunter tekenden.

Bron: VAF

@TheJimeister