Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.05.2020

Back to the Future Part II-scenarist klaart hetze rond Netflix-censuur uit

door Vertigo

Netflix kwam onlangs onder vuur te liggen omdat de scène waarin Marty McFly (Michael J. Fox) een erotisch tijdschrift vindt in Back to the Future Part II werd gecensureerd. De scène is ingekort en de cover van het tijdschrift is digitaal gewist.

Back to the Future-scenarist Bob Gale heeft de situatie onderzocht en ontdekt dat Netflix een gecensureerde versie van de film kreeg van Universal en dus niets te verwijten valt.

“Blijkbaar was het een versie voor een land dat een probleem had met de cover van het tijdschrift,” zegt Gale. “Noch ik, noch regisseur Robert Zemeckis waren van het bestaan van de gecensureerde versie op de hoogte.”

Ondertussen is de originele versie van de film te zien op Netflix en heeft Gale aan Universal gevraagd om de gecensureerde versie te vernietigen.

“Netflix censureert geen films, maar vertoont de versies die ze krijgen,” voegt hij eraan toe. “Richt jullie woede op Universal, maar ik denk dat de studio veel zorgvuldiger zal zijn in de toekomst en met ‘the future‘.”

Bron: THR