Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.12.2017

Baby Driver-regisseur reageert op Kevin Spacey-controverse en vertelt over sequel

door Vertigo

Edgar Wright leverde met Baby Driver een van de meest succesvolle films van de zomer af. Het is ook de laatste film waarin Kevin Spacey te zien is voordat hij door verschillende mannen beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag. Nu heeft Wright voor het eerste gereageerd op de controverse rond de acteur.

“Ik had eerlijk gezegd enkel een professionele relatie met hem en was tijdens de productie niet op de hoogte van zijn wangedrag”, vertelde Wright. “Ik ben net zo geschokt als iedereen door de onthullingen van de voorbije weken. Het enige wat ik eigenlijk kan doen is mijn steun betuigen aan zijn slachtoffers.”

De filmmaker vertelde ook dat hij hoopt dat Spaceys gedrag niets afdoet aan het werk van de overige cast en crew: “Er hebben honderden mensen meegewerkt aan de film, ik blijf trots op het eindresultaat en de eindeloze inspanningen die zij hiervoor leverden. Ik zou niets zijn zonder hen en wil niet dat hun werk wordt aangetast door de daden van één persoon.”

De regisseur kondigde eerder al aan dat hij een vervolg op Baby Driver overwoog en zei nu zelfs dat die er al snel kan komen: “De gesprekken met de studio lopen al en ik denk dat de deal bijna rond is.”

Wright is wel nog niet zeker of hij opnieuw in de regiestoel zal kruipen: “Ik ga de sequel zeker zelf schrijven, maar ik weet nog niet of ik hem ook zal regisseren. Ik was al met andere projecten bezig en heb na Baby Driver ook nieuwe voorstellen gekregen. Het duurde na The World’s End vier jaar om Baby Driver te kunnen maken. Ik ben niet van plan om weer zo lang te wachten. Ik zou graag binnen twee jaar opnieuw een film maken.”

Bron: IndieWire