Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2021

Baby Driver-actrice Eiza González scoorde Star Wars-auditie dankzij haar moeder

door Vertigo

Actrice Eiza González (Baby Driver, Bloodshot) heeft in een interview met de entertainmentnieuwssite Collider onthuld dat ze haar Hollywoodsucces aan haar moeder te danken heeft.

Na haar carrière als tieneractrice in Mexico verhuisde González naar de VS, waar haar moeder er met behulp van IMDbPro in slaagde om een auditie voor haar dochter te versieren. González wist echter niet over welke film het ging.

“Ik had nog nooit auditie gedaan in het Engels, maar heb het gedaan voor de lol,” zegt ze. “Achteraf werd ik echter teruggevraagd voor een tweede en derde auditie en uiteindelijk bleek het om de rol van Rey in Star Wars: The Force Awakens te gaan.”

González moest uiteindelijk de duimen leggen voor Daisy Ridley en dacht dat haar Hollywoodavontuur erop zat. “Ik stond op het punt om terug naar Mexico te verhuizen en een week later kreeg ik telefoon van een casting director,” zegt ze.

“Robert Rodriguez had mijn Star Wars-auditie gezien en wilde dat ik auditie kwam doen voor zijn tv-reeks From Dusk Till Dawn,” vervolgt ze. “Een maand later verhuisde ik naar Austin, Texas voor de opnames.”

Na From Dusk Till Dawn was González’ carrière gelanceerd en scoorde ze rollen in Baby Driver, Rodriguez’ Alita: Battle Angel, Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw, Bloodshot, Godzilla vs. Kong en Michael Bays nieuwe film Ambulance.

Bron: The Playlist