Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.12.2023

De Vertigo Awards

door Vertigo

2023 was met het Barbenheimer-fenomeen en nationale toppers als Wil en Het smelt opnieuw een duizelingwekkend filmjaar. Een negende editie van de Vertigo Awards is dan ook onvermijdelijk…

Vergeet de Oscars, de Golden Globes en zelfs de Ensors: de Vertigo Awards zijn de enige filmprijzen die er werkelijk toe doen – of niet, maar wij vinden het gewoon cool om onze eigen awards te organiseren. Het grote verschil met de voorgenoemde prijzen: jij bepaalt wie wint.

De Vertigo Awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Vlaamse Film – en dit dus van de bioscoopreleases van 2023 én aller tijden.

In de Beste Film 2023-categorie vind je een alfabetische lijst van alle Belgische bioscoopreleases van het jaar. Die gebruiken we om misverstanden te vermijden, omdat alleen films die in 2023 in België uitkwamen meetellen. Gelieve hier ook rekening mee te houden bij de andere 2023-categorieën, anders is je stem ongeldig.

In de Beste Ooit-categorieën zijn Leonardo DiCaprio, Meryl Streep en Rundskop ondertussen vaste waarden. Winnen ze ditmaal opnieuw of vallen er andere toppers in de prijzen? Jouw stem kan het verschil maken!

Lees meer over: