Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2018

De Vertigo Awards

door Vertigo

Na het daverende succes van de voorbije jaren kon een derde editie niet uitblijven, dus…

Vergeet de Oscars, de Golden Globes en zelfs de Ensors! Vanaf nu zijn de Vertigo Awards de enige filmprijzen die er toe doen.

Of ook niet, maar wij vonden het gewoon hoog tijd om onze eigen awards te lanceren. Het grote verschil met de voorgenoemde prijzen: jij bepaalt wie wint!

De Vertigo Awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en – last but not least – Beste Vlaamse Film.

Niet alleen de films van het voorbije jaar komen in aanmerking voor een Vertigo Award, in een apart segment gaan we op zoek naar de sterkhouders uit de hele bioscoopgeschiedenis, in dezelfde vijf categorieën.

O ja: je zal merken dat we in de Beste Film 2017-categorie een alfabetisch overzicht hebben toegevoegd van alle Belgische bioscoopreleases van het voorbije jaar.

Dat hebben we gedaan om misverstanden te vermijden – zo stemden vorig jaar heel wat mensen op La La Land terwijl die film pas in 2017 onze zalen bereikte. Gelieve hier ook rekening mee te houden bij de andere 2017-categorieën, anders telt je stem niet mee.

Maar genoeg gezeurd…

De stembus is jammer genoeg gesloten. Volgend jaar kan je opnieuw meedoen!

Lees meer over: