Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.12.2021

De Vertigo Awards

door Vertigo

Ondanks dat de coronacrisis de Belgische regering onbegrijpelijke beslissingen doet nemen, was 2021 een duizelingwekkend filmjaar. Het spreekt dan ook vanzelf dat een zevende editie van de Vertigo Awards zich aandient, dus here we go again

Vergeet de Oscars, de Golden Globes en zelfs de Ensors! De Vertigo Awards zijn de enige filmprijzen die er werkelijk toe doen. (Of niet, maar wij vinden het gewoon cool om onze eigen awards te organiseren.) Het grote verschil met de voorgenoemde prijzen: jij bepaalt wie wint.

De Vertigo Awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Vlaamse Film – en dit dus van de bioscoopreleases van 2021 én aller tijden.

In de Beste Film 2021-categorie vind je een alfabetische lijst van alle Belgische bioscoopreleases van het jaar. Die gebruiken we om misverstanden te vermijden, omdat alleen films die in 2021 in België uitkwamen meetellen. Gelieve hier ook rekening mee te houden bij de andere 2021-categorieën, anders is je stem ongeldig.

In de Beste Ooit-categorieën zijn Leonardo DiCaprio, Meryl Streep en Rundskop ondertussen vaste waarden. Winnen ze ditmaal opnieuw of vallen er andere toppers in de prijzen? Jouw stem kan het verschil maken!

Lees meer over: