Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.12.2020

Avengers-regisseurs geven updates over toekomstige projecten

door Vertigo

Captain America– en Avengers-regisseurs Joe en Anthony Russo hebben aangekondigd dat ze in januari volgend jaar beginnen met de opnames van The Gray Man, een spionagethriller met Ryan Gosling en Chris Evans.

Ondanks de coronacrisis zal er zowel in Los Angeles als Europa worden gedraaid. “Het is heel belangrijk voor het verhaal dat er op veel verschillende locaties wordt gefilmd,” zegt Joe.

The Gray Man gaat over een voormalige CIA-agent genaamd Court Gentry aka de Gray Man (Gosling) die over de hele wereld op de hielen wordt gezeten door zijn ex-collega Lloyd Hansen (Evans). De film moet het startschot van een franchise worden.

“De eerste film zal niet elke vraag beantwoorden,” zegt Joe. “Hij zal een volledig verhaal vertellen, maar op het einde zal je met vragen zitten over de grotere wereld waarin hij zich afspeelt. Het is als het ware een hoofdstuk uit een boek.”

Anthony vergelijkt The Gray Man met Captain America: The Winter Soldier, maar met Evans als de tegenpool van Captain America. Volgens Anthony zal de film ook sociaal relevante thema’s aansnijden.

Of de Russo’s ook de eventuele sequels op The Gray Man voor hun rekening zullen nemen, hangt af van hun agenda. “Mogelijk worden ze door andere filmmakers ingeblikt,” zegt Joe.

Erg vinden de broers dat echter niet. “We vinden produceren even leuk als regisseren, omdat we graag worden geïnspireerd en verrast door anderen,” zegt Joe.

Zo gingen de Russo’s in zee met regisseur Sam Hargrave voor de actiethriller Extraction, waarvan een vervolg en mogelijk spin-offs op komst zijn.

“We zijn een filmuniversum aan het uitbouwen,” zegt Joe. “Misschien worden nevenpersonages uit het origineel zoals David Harbours Gaspar verder uitgediept, introduceren we nieuwe personages en tonen we meer interacties tussen personages uit het verleden.”

Hij voegt eraan toe dat toekomstige films zich mogelijk in verschillende periodes zullen afspelen en vanuit verschillende standpunten zullen worden verteld. De opnames van Extraction 2 zouden alvast volgende herfst van start gaan.

Bron: Collider, Collider