Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.07.2018

Avengers-regisseur Joss Whedon had geen idee wat hij met Thanos moest doen

door Vertigo

Avengers: Infinity War-slechterik Thanos maakte voor het eerst zijn opwachting tijdens de mid-credits-scène van de eerste Avengers-film, geregisseerd door Joss Whedon. Het zou echter tot de derde film in de reeks duren dat de iconische schurk zijn time to shine zou krijgen.

Whedon koos in de sequel Avengers: Age of Ultron voor een andere tegenstander, de doortrapte robot Ultron. Hij wist namelijk niet wat hij met Thanos moest doen.

“Eerlijk gezegd heb ik hem een beetje verwaarloosd,” zei Whedon. “Ik hou van Thanos, van zijn apocalyptische visie, zijn liefdesrelatie met de dood en zijn kracht, maar ik begrijp hem niet. Hij heeft veel macht, was cool in de strips en ik vond hem de ultieme Marvel-schurk. Tegelijkertijd besefte echter dat ik niet wist wat ik met hem moest doen.”

Uiteindelijk is de regisseur meer dan te tevreden met aanpak van Avengers: Infinity War-regisseurs Joe en Anthony Russo. “Ik ben fan van wat de Russo’s met hem hebben gedaan,” zei Whedon, “en Josh Brolin was uitstekend in de rol. Het is geweldig dat zijn vertolking zichtbaar is.”

Bron: /Film