Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.05.2019

Avengers: Endgame vs. Detective Pikachu aan de Amerikaanse box-office: de uitslag

door Vertigo

Detective Pikachu is er niet in geslaagd om Avengers: Endgame van de troon te stoten aan de Amerikaanse box-office. De eerste live-action Pokémon-film kwam met 58 miljoen dollar binnen op de tweede plaats en moest de superheldenprent met 63 miljoen dollar laten voorgaan.

Internationaal bracht Detective Pikachu nog eens 112,4 miljoen dollar op, goed voor een wereldwijd debuut van 170 miljoen dollar. De reacties van de pers waren gemengd met als resultaat een Rotten Tomatoes-score van 63 procent. Het publiek wist de film echter meer te msaken en gaf hem een A- op CinemaScore.

Avengers: Endgame blijft inmiddels stijgen in de ranglijst van meest winstgevende films aller tijden. De globale teller staat ondertussen op 2,5 miljard dollar en het record van Avatar (2,8 dollar) komt stilaan in zicht.

Op drie staat nieuwkomer The Hustle met 13,5 miljoen dollar. De remake van Dirty Rotten Scoundrels met Rebel Wilson en Anne Hathaway kreeg slechte recensies, maar kreeg een B- op CinemaScore. The Intruder (6,6 miljoen dollar) en Long Shot (6,1 miljoen dollar) sloten de top vijf af.

Tot slot beleefden zowel Poms als Tolkien geen al te best debuut. De eerste, een bejaarde cheerleaderfilm met onder meer Diane Keaton en Jacki Weaver, strandde op 6 met 5,1 miljoen dollar. De tweede, een biopic over The Lord of the Rings-auteur J.R.R. Tolkien (Nicholas Hoult) belandde op 9 met 2,1 miljoen dollar.

Bron: The Playlist