Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.03.2019

Avengers: Endgame-regisseur waarschuwt voor spoilers

door Vertigo

Vorig jaar deden regisseurs Joe en Anthony Russo een oproep aan de Marvel-fans om geen spoilers van Avengers: Infinity War te delen.

Volgens Joe zal dat ook voor Avengers: Endgame aan de orde zijn. “Ik ben er zeker van dat we opnieuw een brief zullen schrijven waarin we iedereen zullen aanraden het internet te vermijden,” zei hij.

“Deze film bevat nog meer mogelijke spoilers dan de vorige,” vervolgde hij. “Wie het verhaal al tien jaar lang gevolgd heeft, zal zichzelf moeten beschermen en de film in het openingsweekend gaan bekijken voordat alle info op het internet staat.”

Russo vergeleek het openingsweekend van een Marvel-film met een rockconcert. “Dergelijke energie en opwinding krijg je niet als je thuis in je zetel blijft zitten,” zei hij. “Er is een gevoel van verbondenheid.”

“Mensen joelen, lachen, huilen en ervaren het verhaal tesamen,” vervolgde hij. “Dat is buiten de Star Wars-franchise ongezien.”

Verder beschreef Joe de vierde Avengers-film als uniek. “Qua toon verschilt hij van Infinity War,” zei hij, “en het verhaal wordt verteld vanuit een ander standpunt.”

Tot slot loste Marvel een Chinese poster van Avengers: Endgame waarop zowel de overlevenden als de slachtoffers van Avengers: Infinity War afgebeeld staan.

Bron: The Playlist, Comingsoon.net