Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.01.2020

Asia Argento openhartig over #MeToo, beschuldigingen seksueel misbruik en Gaspar Noé’s hulp

door Vertigo

De Italiaanse actrice Asia Argento was oorspronkelijk een boegbeeld van de #MeToo-beweging, maar werd in 2018 zelf beschuldigd van seksueel misbruik. Ze zou namelijk de acteur Jimmy Bennett aangerand hebben toen hij nog minderjarig was.

Argento is naar eigen zeggen onschuldig en krijgt meer begrip in Europa dan in de Verenigde Staten. “Veel Europeanen beseffen dat Jimmy Bennett gemanipuleerd wordt,” zegt ze. “De golf van solidariteit heeft mij geholpen tijdens een moeilijke periode.”

Ze voegt eraan toe dat de beschuldigingen haar eigen aantijgingen tegen Harvey Weinstein hebben ondermijnd en de ex-producent goed uitkwamen. Bovendien vindt ze dat de #MeToo-beweging niet meer dezelfde is.

“#MeToo is een Hollywood-product geworden: onnozel, fake en conservatief,” zegt ze. “De ene beschuldigt de andere omdat hij zijn hoofd bewoog in bed. Er is een ziekelijke interesse in het seksleven van sterren en al zeker als er iets afwijkends bij komt kijken.”

Tot slot zegt Argento dat regisseur Gaspar Noé haar heeft gesteund na de dood van haar partner, sterrenkok Anthony Bourdain. “Hij organiseerde een screening van zijn film Climax om 10u ’s morgens voor mij en mijn dochter in Parijs,” zegt ze. “Ik heb de hele tijd geschreeuwd en op het einde was ik in shock. De angst werkte bevrijdend.”

Bron: The Playlist