Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.09.2018

Arthouse-vereniging veroordeelt grote Netflix-aanwezigheid in Venetië

door Vertigo

Netflix zal in totaal zes films voorstellen op het filmfestival van Venetië, waaronder Alfonso Cuaróns Roma en Joel en Ethan Coens The Ballad of Buster Scruggs. Volgens de International Confederation of Art Cinemas of kortweg CICAE heeft de streamingdienst echter niks op het Lido te zoeken.

De arthousevereniging van wil dat het festival zich beperkt tot films die een internationale bioscooprelease krijgen en lieten zich inspireren door de Netflix-Cannes-vete van eerder dit jaar. “Cannes-directeur Thierry Fremaux stelde een voorbeeld en schaarde zich aan de zijde van de arthouse-bioscopen,” zei CICAE in een statement. “Hij verbande films zonder Franse bioscooprelease uit de competitie.”

“Een prestigieus festival dat titels zonder internationale bioscooprelease toelaat tot de selectie moedigt praktijken aan die een belangrijke sector van de filmindustrie in gevaar brengen. Cinema en televisie zijn twee verschillende media en bioscoopfilms worden gemaakt om in hoge kwaliteit op het grote scherm te worden gezien.”

Bron: The Hollywood Reporter