Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.06.2020

Arnold Schwarzenegger roept op tot beter Amerika na dood George Floyd door politiegeweld

door Vertigo

Naar aanleiding van de dood van George Floyd door een politieagent heeft Arnold Schwarzenegger een opiniestuk geschreven voor het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic, waarin hij oproept tot een beter Amerika.

“De voorbije dagen hebben er ons op brutale wijze aan herinnerd dat Amerika niet perfect is,” schrijft Schwarzenegger. “Ik geloof nog altijd dat we het beste land ter wereld zijn, maar we zijn op ons best als we in de spiegel kijken, onze demonen confronteren en verdrijven zodat we elke dag een beetje beter worden.”

Een belangrijke stap is volgens Schwarzenegger dat politieagenten beter opgeleid worden. “Ik wil de politie niet aanvallen, maar kritiek uiten op een gebroken systeem,” schrijft hij. “Mijn vader was een politieagent en ik ben altijd al een fan geweest van de politie. Dat wil echter niet zeggen dat ik haar gebreken niet opmerk.”

“In die spiegel kijken is niet gemakkelijk,” vervolgt hij. “Als patriottische Amerikanen willen we geloven dat er in ons land geen racisme is. Als individuën willen we niet geloven dat we subtiele stereotypen en vooroordelen in stand houden.”

“Toch is het belangrijk dat we in de spiegel kijken. Amerika is niet groot geworden door het status quo, maar door onze constante strijd om de belofte dat alle mensen gelijk zijn na te komen.”

Bron: The Atlantic