Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.01.2020

Streamingoorlog zorgt voor Aquaman- en MacGruber-series

door Vertigo

Na de lancering van Apple TV+  en Disney+ eind vorig jaar is het binnenkort de beurt aan HBO Max van WarnerMedia en Peacock van NBCUniversal. Ondertussen hebben beide streamingdiensten een nieuwe filmgerelateerde serie aangekondigd.

HBO Max gaat naast een Green Lantern-serie een animatiereeks rond Aquaman maken. De miniserie zal geproduceerd worden door Aquaman-regisseur James Wan en rond ecologische en ethische thema’s draaien.

Aquaman: King of Atlantis begint op Arthur Curry’s eerste dag als koning van Atlantis. Bijgestaan door zijn adviseurs Mera en Vulko probeert hij het onderwaterrijk te beschermen tegen gevaren van bovenaf en zijn halfbroer Orm.

Of Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe en Patrick Wilson hun rollen als respectievelijk Aquaman, Mera, Vulko en Orm terug zullen opnemen, is nog niet duidelijk.

Peacock werkt dan weer aan een reeks rond MacGruber. De parodie van MacGyver met Will Forte als een klungelige soldaat begon als een terugkerende sketch in het NBC-programma Saturday Night Live en werd in 2010 omgetoverd tot een actiefilm.

In de serie wordt MacGruber na ruim tien jaar vrijgelaten uit de gevangenis om zijn oude vijand Brigadier Commander Enos Queeth uit te schakelen. Daarvoor kan MacGruber rekenen op zijn oude strijdmakkers Vicki en Piper.

Forte zal terug van de partij zijn, maar over een mogelijke terugkeer van Kristen Wigg als Vicki, Ryan Phillippe als Piper en Val Kilmer als de schurk Diether Von Cunth is nog niks geweten.

Bron: The Playlist , /Film

Lees meer over: