Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.07.2017

Apen claimen Amerikaanse box-office-troon

door Vertigo

Het afgelopen weekend ging het aan de Amerikaanse box-office hard tegen hard tussen War for the Planet of the Apes en Spider-Man: Homecoming. Die tweede reboot op minder dan twintig jaar tijd stond zijn mannetje met een opbrengst van 45 miljoen dollar, maar het was de Planet of the Apes-rebootthreequel die als winnaar uit de strijd kwam met een opbrengst van 56 miljoen dollar.

Dat lijkt op zich niet slecht voor een donkere film waarin een reeks apen centraal staan, maar het is wel stukken minder dan de 72 miljoen dollar die voorganger Dawn of the Planet of the Apes opbracht. Het is dus koffiedik kijken of Fox in de reeks zal blijven investeren. Het bedrag dat Spidey vergaarde valt dan weer best mee voor het tweede weekend van een blockbuster van dergelijk formaat. Ondertussen staat de totale teller op iets meer dan 200 miljoen dollar.

Andere opvallende titels waren Baby Driver en Wonder Woman, twee films waarvan de verwachtingen aanvankelijk niet al te hoog waren, maar die nu respectievelijke de kaap van de 100 en de 400 miljoen dollar naderen.

Bron: The Playlist