Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2021

Anya Taylor-Joy openhartig over The Witch en Furiosa

door Vertigo

Actrice Anya Taylor-Joy (Split, The Queen’s Gambit) heeft in een gesprek met haar Emma-tegenspeler Josh O’Connor teruggeblikt op haar acteerdebuut in Robert Eggers’ The Witch en zegt dat ze na de opnames in zak en as zat.

“Mijn hart was voor de eerste keer in mijn leven gebroken omdat ik afscheid moest nemen van een wereld en een groep mensen die een tijd lang alles voor me hadden betekend,” zegt Taylor-Joy. “Ik had geen idee hoe ik daarmee moest omgaan.”

The Witch was meteen Taylor-Joys grote doorbraak en binnenkort is ze te zien in Edgar Wrights Last Night in Soho, Robert Eggers’ The Northman en George Millers Furiosa als een jongere versie van het gelijknamige personage uit Mad Max: Fury Road.

“De voornaamste reden waarom ik zo uitkijk naar Furiosa is George Miller,” zegt Taylor-Joy. “Zijn brein is ongelooflijk. Ik voel me gezegend en bevoorrecht dat ik tijd met hem mag doorbrengen en aan zijn zijde mag evolueren.”

“Bovendien ben ik blij dat ik eens een fysieke rol mag spelen en volledig in iemand anders kan transformeren,” vervolgt ze. “Dat zal op een vreemde manier heel rustgevend zijn en ik sta te trappelen om hard te beginnen werken.”

Bron: Variety