Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.08.2021

Antoine Fuqua regisseerde thriller met Jake Gyllenhaal vanuit bestelwagen

door Vertigo

Jake Gyllenhaal ging opnieuw in zee met zijn Southpaw-regisseur Antoine Fuqua voor The Guilty, een remake van de Deense thriller Den skyldige, maar de film viel bijna in het water door de coronacrisis.

The Guilty gaat over een voormalige politieagent (Gyllenhaal) die in een callcenter van de Amerikaanse nooddienst 911 werkt en een oproep krijgt van een ontvoerde vrouw. De film speelt zich volledig in het callcenter af en de opnames zouden slechts elf dagen in beslag nemen.

48 uur voor aanvang van de shoot kwam Fuqua echter in contact met iemand die positief had getest op het coronavirus. Hoewel de regisseur zelf elke dag negatief testte, mocht hij volgens het strikte COVID-19-beleid van The Guilty niet op de set aanwezig zijn. Dus bedachten Fuqua en Gyllenhaal een plan.

“We besloten om een bestelwagen uit te rusten met schermen en nabij de set te parkeren,” zegt Gyllenhaal. “Na elke take van 25 minuten spraken we elkaar via FaceTime. Antoine gaf me regieaanwijzingen, ik noteerde ze en we draaiden nog een take. We hebben elkaar tijdens de ganse shoot niet face-to-face gezien.”

“Ik moest de set en de voornaamste camera’s kunnen zien,” zegt Fuqua. “Daarnaast moest ik met mijn acteurs kunnen communiceren via Zoom of via telefoon als het een privégesprek was.”

“Jake en ik zagen elkaar enkel van achter de muur van de studio,” vervolgt hij. “Jake klom op een ladder en ik deed de deur van mijn bestelwagen open zodat we met elkaar konden praten. Ik heb het nauwe contact met mijn crew zeker en vast gemist, maar iedereen droeg zijn steentje bij en we hebben een oplossing gevonden.”

Bekijk enkele stills en een setfoto van The Guilty hieronder. De film is vanaf 1 oktober te zien op Netflix.

Bron: The Playlist