Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.07.2020

Antlers-featurette en -details onthuld tijdens Comic-Con-Panel

door Vertigo

Regisseur Scott Cooper en producent Guillermo del Toro hebben tijdens een [email protected] voor Antlers een featurette van de film onthuld en zijn dieper ingegaan op de thema’s.

Antlers draait rond een lerarers (Keri Russell) en haar broer (Jesse Plemons), de sheriff van een Amerikaans dorpje. Zij ontdekken dat één van haar leerlingen een wendigo, een monster uit indiaanse folklore, in zijn huis schuilhoudt.

“De film toont hoe vreselijk het is om tegenwoordig een Amerikaan te zijn, gezien alle problemen waar we tegen aankijken: het klimaat, drugsgebruik, de manier waarop we indianen behandelen, armoede, enzovoort,” zegt Cooper.

“De wendigo is een bloeddorstig wezen dat wordt opgeroepen door de natuur om wraak te nemen op de hardvochtige mensheid die haar heeft uitgebuit,” vervolgt hij.

Verder onthulde Cooper dat hij na zijn western Hostiles opnieuw advies vroeg aan de indiaanse regisseur Chris Eyre om de wendigo zo getrouw mogelijk weer te geven en dat het monster tot stand kwam dankzij een combinatie van praktische en visuele effecten.

Na Antlers gaat Cooper andermaal in zee met zijn Out of the Furnace– en Hostiles-acteur Christian Bale voor enkele projecten en plant hij een film met Elisabeth Moss in de hoofdrol.

Cooper wil ook graag een moordmysterie maken met als hoofdpersonage Edgar Allan Poe dat zich zou afspelen in de Amerikaanse militaire academie West Point tijdens de negentiende eeuw. Del Toro droomt dan weer van een Frankenstein-film.

Bekijk de featurette en de rest van het panel in het filmpje hieronder:

Bron: /Film