Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.06.2021

Anthony Mackie openhartig over rol als nieuwe Captain America

door Vertigo

Op het einde van The Falcon and the Winter Soldier werd Anthony Mackie’s Sam Wilson de nieuwe Captain America en de acteur merkt nu al de impact van zijn rol op de zwarte gemeenschap.

Zo kreeg Mackie van een vriendin die les geeft aan kinderen met specifieke zorgbehoeften te horen dat een van haar leerlingen zich door Captain America liet inspireren.

De zwarte jongen deed pull-ups aan het klimrek en toen de lerares vroeg wat hij aan het doen was, zei hij: “Captain America lijkt nu op mij en dus moet ik in topvorm zijn voor het geval dat hij mijn hulp nodig heeft.”

“Dat is zo cool en maakt al het werk aan de reeks de moeite waard,” zegt Mackie, maar voegt eraan toe dat hij iedereens Captain America is.

“De superkracht van mijn Captain America is zijn humanitaire kant en het feit dat hij in staat is om empathie en sympathie te tonen voor zijn medemens,” vervolgt hij.

Mackie, die er 42 is, wil het personage echter niet eeuwig spelen. “Ik wil geen 55 jaar oude Captain America zijn,” zegt hij. “Ik hou het dus nog zes tot acht jaar vol.”

Bron: The Playlist