Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.01.2022

Anthony Mackie maakt regiedebuut met biopic over vergeten Afro-Amerikaanse activiste

door Vertigo

Captain America-acteur Anthony Mackie gaat zijn regiedebuut maken met Spark, een biopic over de Afro-Amerikaanse burgerrechtenactiviste Claudette Colvin. Zij zal vertolkt worden door Saniyya Sidney, die onlangs doorbrak met haar rol als Venus Williams in King Richard.

Colvin werd in 1955 op 15-jarige leeftijd gearresteerd nadat ze weigerde haar plaats af te staan aan een witte vrouw op een bus in Alabama, negen maanden voordat Rosa Parks met een gelijkaardige actie het symbool van de burgerrechtenbeweging werd.

Daarentegen vonden de leiders van de beweging Colvin geen geschikt boegbeeld omdat ze een arm tienermeisje was met een donkere huidskleur. Dus werd ze in tegenstelling tot Parks grotendeels vergeten.

Nu krijgt de 82-jarige Colvin alsnog de kans om haar verhaal te vertellen. “Ik hoop dat het jongeren zal inspireren om te blijven vechten voor burgerrechten en menswaardigheid,” zegt ze.

Mackie ontdekte Colvins verhaal nadat hij een bezoek bracht aan het National Civil Rights Museum in Memphis. “Ik was niet alleen ontroerd, maar ook geïnspireerd,” zegt hij. “Het is geweldig om een superheld te spelen in films, maar Claudette is een echte, levende superheldin en het is een eer om haar verhaal te vertellen.”

Bron: Deadline

Lees meer over: