Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.07.2018

Ant-Man and the Wasp vliegt naar Amerikaanse box-office-top

door Vertigo

In zijn openingsweekend heeft Ant-Man and the Wasp zowel zijn voorganger als de concurrentie achter zich gelaten. De sequel over Marvels kleinste superheld en zijn partner debuteerde met 76 miljoen dollar. Dat is een stijging van 33 procent tegenover de 57,2 miljoen dollar van het origineel, maar aan de lage kant vergeleken met de voorspellingen van tussen de 75 en 100 miljoen dollar.

Op de tweede en derde plek speelden Incredibles 2 en Jurassic World: Fallen Kingdom nog maar eens haasje-over. Brad Birds vervolg op The Incredibles sprong deze week over de vijfde film in de Jurassic-franchise met 29 miljoen dollar voor een Amerikaans totaal van 504 miljoen dollar. Fallen Kingdom schoot op beide vlakken tekort met een weekresultaat van 28,6 miljoen dollar en een totaal van 333 miljoen dollar.

Nieuwkomer The First Purge kwam uitzonderlijk uit op woensdag in plaats van op vrijdag om samen te vallen met de nationale feestdag van de Verenigde Staten. Op die manier bracht de film al 31 miljoen dollar op, waarvan 17 miljoen dollar tijdens het weekend. Met een budget van 13 miljoen dollar heeft Blumhouse dus wederom een hit te pakken.

De debutanten van vorige week, Sicario: Day of the Soldado en Uncle Drew, brachten het er minder goed van af en eindigen respectievelijk op nummer vijf en zes. De eerste zakte 61,6 procent naar 7,3 miljoen dollar en de tweede zakte 56,5 procent naar 6,6 miljoen dollar.

Beter nieuws was er voor de documentaire Won’t You Be My Neighbor? over tv-icoon Fred ‘Mr.’ Rogers. De film nam de negende plaats in met 2,6 miljoen dollar en leverde tot nu toe 12,4 miljoen dollar op in eigen land. Doucmentaire Whitney, over zangeres Whitney Houston bracht het er slechter vanaf en opende met 1,25 miljoen dollar waardoor hij net buiten de top tien viel.

Bron: The Playlist