Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2019

Ansel Elgort openhartig over Han Solo- en Elvis Presley-afwijzingen

door Vertigo

Baby Driver-ster Ansel Elgort is binnenkort te zien in de boekverfilming The Goldfinch en de musical West Side Story. Hij greep echter naast een aantal andere grote rollen.

Zo was hij in de running om Elvis Presley te vertolken in een biopic van Baz Luhrmann, maar moest hij de duimen leggen voor Once Upon a Time in Hollywood-acteur Austin Butler.

“Ik was niet geschikt voor de rol,” zegt Elgort, “of dat dacht de studio toch. Dat is niet erg. Baz heeft nu eenmaal een bepaalde visie.”

Elgort bekijkt het positief en voegt eraan toe dat hij nu misschien sneller zijn droom om in een toneelstuk mee te spelen, kan waarmaken.

“De auditie ging heel goed,” vervolgt hij. “Ik heb heel wat footage bekeken en interviews met Elvis van buiten geleerd opdat ik zijn manier van spreken zou kunnen nadoen. Bovendien heb ik ook enkele van zijn nummers gezongen.”

“Aangezien ik midden in de opnames van West Side Story zat,” besluit hij, “had ik misschien niet genoeg tijd om mij voor te bereiden.”

Tot slot was Elgort ook in de running voor de rol van Han Solo in Solo: A Star Wars Story, waarvoor uiteindelijk Alden Ehrenreich werd gecast. “Mijn auditie was verschrikkelijk,” zegt Elgort.

Bron: IndieWire