Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.06.2018

Anne Hathaway denkt dat Ocean’s 8 het beter zal doen dan de vrouwelijke Ghostbusters

door Vertigo

Ocean’s 8 komt uit in het midden van een bomvol blockbusterseizoen en dus rust er een enorme prestatiedruk op de schouders van de film. Ook Anne Hathaway, een van de acht hoofdrolspeelsters samen met Sandra Bullock, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Rihanna, Akwafina en Helena Bonham Carter, is zenuwachtig.

“Of ik nu alleen of met zeven andere actrices in een film speel, voelt het telkens aan alsof ik iets groter dan mijzelf vertegenwoordig,” zei Hathaway. “Volgens mij kunnen meeste actrices hierover meespreken. Dat er deze zomer zo veel komedies uitkomen met vrouwen in de hoofdrol geeft mij moed.”

Hathaway schat de kansen van Ocean’s 8 wel hoger in dan die van de vrouwelijke Ghostbusters. “Wonder Woman heeft alles veranderd,” zei ze. “De Time’s Up-beweging is bovendien een drijfveer om films als Ocean’s 8 te maken en voorrang te geven. Ik weet niet of dat gaat blijven duren, maar ik ga er alleszins alles aan doen.”

“Het publiek zal echter ook zijn steentje moeten bijdragen,” voegde Hathaway er aan toe. “Al wie in gendergelijkheid gelooft, moet films met vrouwen steunen. Ze worden namelijk nog niet op gelijke voet ondersteund door Hollywood en daar kan enkel verandering in komen als ze box-office-successen worden.”

Een mogelijke sequel op Ocean’s 8 hangt evenzeer af van de bezoekersaantallen. “Ik hoop alvast dat er een vervolg komt,” zei Hathaway. “Er zijn talloze actrices en vrouwen die zo veel te bieden hebben en nooit de kans krijgen om het te tonen. Als we meer Ocean’s-films mogen maken, kunnen we hen ook in de schijnwerpers zetten.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: