Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.06.2020

Angelina Jolie roept op tot ingrijpende veranderingen na Black Lives Matter-betogingen

door Vertigo

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie zet zich in samenwerking met de Verenigde Naties in voor vluchtelingen en staat door de dood van George Floyd en de Black Lives Matter-betogingen ook stil bij de situatie in haar eigen land.

“Mijn focus ligt zowel op de Verenigde Staten als op de rest van de wereld en de twee zijn uiteraard met elkaar gelinkt,” zegt ze. “Meer dan zeventig miljoen mensen zijn op de vlucht moeten slaan door oorlog en vervolging en er is racisme en discriminatie in de VS.”

“Een systeem dat mij beschermt, maar mijn dochter en om het even welke man, vrouw of kind omwille van hun huidskleur mogelijk aan hun lot overlaat, is onaanvaardbaar,” vervolgt ze.

“Sympathie en goede bedoelingen zijn niet genoeg. We hebben wetten nodig en een beleid dat structureel racisme en straffeloosheid aanpakt. Een einde maken aan politiegeweld is slechts het begin. Het probleem omvat alle aspecten van onze maatschappij, van het onderwijs tot de politiek.”

“De mensen zijn de excuses, halve maatregelen en ontoereikende oplossingen beu. De wereld is aan het wakker worden. Het is tijd voor verandering. We moeten luisteren naar de mensen die het zwaarst zijn getroffen en naar wie er nog nooit werd geluisterd.”

Bron: The Playlist