Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.05.2021

Angelina Jolie gaat in tegen beslissing rechter om Brad Pitt meer tijd met hun kinderen te gunnen

door Vertigo

Angelina Jolie is momenteel in een vechtscheiding verwikkeld met Brad Pitt en tekent protest aan tegen een voorlopige beslissing van rechter John Ouderkirk om de acteur meer tijd zijn kinderen te laten doorbrengen.

Het gaat om de minderjarige Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) en de tweeling Knox en Vivienne (12). Maddox (19), het zesde kind van Jolie en Pitt is niet bij de rechtszaak betrokken.

Volgens een insider baseerde Ouderkirk zijn beslissing op getuigenissen van experts en mensen die de kinderen kennen. Verder werd er ook naar de kinderen zelf geluisterd, maar ze legden geen getuigenis af.

Jolie, die Pitt van huiselijk geweld beschuldigt, beweert dat Ouderkirk weigerde om naar Pax, Sahara en Shiloh te luisteren. Zij zouden mogen getuigen aangezien ze ouder dan 14 zijn.

Verder zegt Jolie dat de rechter geen rekening hield met haar bewijsmateriaal wat de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van haar kinderen betreft.

Daarom wil ze Ouderkirk, die in 2014 het huwelijk van Jolie en Pitt voltrok, van de zaak laten halen. Dat probeerde ze reeds tevergeefs in november 2020.

Bron: EW

Lees meer over: