Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.10.2019

Ang Lee wil ‘gebrainwasht’ publiek bekeren tot high frame rate

door Vertigo

Na de box-officeflop Billy Lynn’s Long Halftime Walk onderneemt Ang Lee een tweede poging om bioscoopgangers ervan te overtuigen dat de combinatie van high frame rate en 3D de toekomst is.

Lee’s nieuwe film Gemini Man wordt vertoond aan 120 beelden per seconde en volgens de regisseur werd het publiek gebrainwasht om te denken dat de klassieke 24 beelden per seconde de enige optie zijn.

De technologie brengt echter één nadeel met zich mee. “Er kruipt negentig procent van je energie in,” zegt Lee. “De hoofdrolspeler in Billy Lynn’s Long Halftime Walk is heel goed, omdat ik enkel tijd had voor hem.”

High frame rate zorgt er echter voor dat je elke figurant kan zien,” vervolgt hij. “Hoe regisseer je 400 mensen? De beelden zijn zodanig helder dat je van 45 meter ver kan zien dat er iemand staat te overacten.”

Hoewel hij een dagje ouder wordt, weigert Lee om op te geven. “Het is moelijk om creatief te blijven,” zegt hij, “en ik wou dat ik twintig jaar geleden over deze technologie beschikte.”

“Ik weet dat ik op mijn bek ga gaan,” besluit hij, “maar ik moet blijven proberen en de vaandeldrager van een hoger niveau van filmmakers zijn.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: