Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.09.2021

Andy Serkis verklaart gezinsvriendelijke Venom: Let There Be Carnage-aanpak

door Vertigo

Andy Serkis’ Venom: Let There Be Carnage kreeg in de VS een gezinsvriendelijke PG-13-rating, waardoor gevreesd wordt dat de film het personage Carnage, aka de seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson), geen eer zal aandoen.

Volgens Serkis klopt dat echter niet. “We hadden uiteraard een R-rated-film kunnen maken,” zegt hij. “Dat had je met de eerste Venom ook kunnen doen. We wilden echter een groot publiek bereiken en dan moet je bepaalde regels volgen.”

“Ik denk echter dat we tegen een R-rating aanleunen qua het gevaar, het kwaad en de dreiging die van Carnage uitgaan,” vervolgt hij.

Serkis voegt eraan toe dat de film weinig expliciet geweld en bloedvergieten bevat, maar daarom niet minder impact maakt. “Je ziet geen hoofden afgebeten worden, maar het wordt wel gesuggereerd,” zegt hij.

“Iets overlaten aan de verbeelding van het publiek kan even krachtig zijn,” vervolgt hij. “Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. We gaan het kwade niet uit de weg en de essentie van Carnage is bewaard gebleven.”

Bron: /Film