Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.10.2021

Andy Serkis denkt dat acteurs historische figuren zullen spelen met motioncapture

door Vertigo

Andy Serkis staat bekend om zijn motioncapturevertolkingen als Gollum in Peter Jacksons The Lord of the Rings– en The Hobbit-trilogieën en Caesar in de recentste Planet of the Apes-films. Volgens Serkis is het een kwestie van tijd voordat motioncapture gebruikt wordt om echte mensen zoals Abraham Lincoln te vertolken.

“Motioncapture evolueert voortdurend,” zegt de acteur. “De eindresultaten zijn steeds gedetailleerder, genuanceerder en lijken meer en meer op de performances die aan de basis liggen.”

“Je ziet die evolutie doorheen de Planet of the Apes-films,” vervolgt hij. “Ook toen we The Hobbit maakten, jaren na The Lord of the Rings, zag Gollum er veel beter uit.”

Serkis kreeg in het verleden kritiek omdat hij motioncapture ‘digitale make-up’ noemde. “Dat is het echter aan het worden,” zegt hij en voegt eraan toe dat acteurs in staat zullen zijn om historische figuren te spelen dankzij fotogrammetrie, een proces waarbij foto’s worden omgezet in 3D-modellen. “Ze zullen er zonder make-up kunnen uitzien als Abraham Lincoln.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: