Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.02.2022

Andrew Dominik reageert op geruchten rond expliciete inhoud Marilyn Monroe-film

door Vertigo

Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) heeft gereageerd op de geruchten dat zijn nieuwe film Blonde, een fictieve blik op het leven van Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol, in de VS een NC-17-rating ofwel het strengste keuringslabel zal dragen.

Volgens Dominik is dat onzin en heeft de film nog geen rating gekregen. Hij voegt er echter aan toe dat Blonde zelfs zonder het label een NC-17-verhaal vertelt. “Dat is wat het publiek wil, toch?” zegt hij. “Ik wil een NC-17-versie van Marilyn Monroe’s levensverhaal zien.”

De regisseur vertelt dat de film in tegenstelling tot eerdere berichten geen scène bevat waarin een menstruerende vrouw oraal bevredigd wordt. “Dat is een hilarisch gerucht,” zegt hij.

Het bericht dat Blonde een verkrachtingsscène telt, klopt wel. “Het is een veeleisende film,” zegt Dominik. “Als de mensen hem niet goed vinden, dan is dat hun fucking probleem. Hij is niet in de running voor een publiek ambt.”

Dominik hoopt dat Blonde buiten competitie in wereldpremière gaat op het filmfestival van Cannes. “Netflix heeft gezegd dat de film acht maanden exclusief in de bioscoop zal lopen voordat hij op de streamingdienst belandt,” voegt hij eraan toe.

Bron: IndieWire

Lees meer over: