Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.08.2016

Andrew Dominik in zee met Netflix voor Marilyn Monroe-project

door Filip Tyskens

De Australische regisseur Andrew Dominik heeft geen gemakkelijke reputatie in Hollywood. Artistiek uitdagende projecten als western The Assassination of Jesse James en misdaadprent Killing Them Softly kregen bijvoorbeeld pas groen licht toen Brad Pitt zijn bekende naam eraan verbond. Nu lijkt streamingdienst Netflix die katalyserende rol over te nemen.

Het bedrijf zal de productie van Blonde op zich nemen, Dominiks interpretatie van Joyce Carol Oates’ biografie over Marilyn Monroe. Eerder waren Naomi Watts en Jessica Chastain aan het project verbonden, maar het project lag intussen al een tijdje stil.

Deze week bevestigde Dominik dat de opnames volgend jaar zullen beginnen, en dat hij een nieuwe, voorlopig onbekende actrice heeft gevonden voor de rol van de blonde filmster. Blonde zal tevens toegankelijker zijn dan zijn vorige werk, hoewel we ons ook niet meteen aan een doordeweekse biopic hoeven verwachten.

Op 8 september verschijnt Dominiks nieuwste film, One More Time With Feeling, een documentaire over de opnames van de nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds.

Bron: Dark Horizons