Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.07.2020

Amerikanen niet happig om meteen na heropening terug te keren naar de bioscoop

door Vertigo

Uit een poll van marktonderzoeksbureau Morning Consult en de entertainmentnieuwssite The Hollywood Reporter blijkt dat slechts twintig procent van de Amerikanen overweegt om in juli weer naar de bioscoop te gaan. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de recente stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten.

Eén derde van de 2100 ondervraagden zou pas naar de film gaan als de bioscopen massaal heropenen. Een kwart zou een bioscoopbezoek plannen in de eerste maand, maar slechts 15 procent op de eerste dag of in de eerste week. Wat 2021 betreft, zou ruim 50 procent een film gaan bekijken tijdens het openingsweekend in de eerste maanden van het jaar.

Zeven op tien Amerikanen zou sneller naar de bioscoop gaan als zetels en oppervlaktes grondig ontsmet worden en zes op tien als alle bezoekers verplicht worden om een mondmasker te dragen. Andere populaire veiligheidsmaatregelen zijn plaatsen tussen laten in de zaal en mondmaskers verplicht maken voor het personeel.

Op vlak van genres is er het meest vraag naar actie- en avonturenfilms (respectievelijk vijf- en vierenzeventig procent), gevolgd door drama’s (zeventig procent) en thrillers. Verder toont vierenvijftig procent interesse in films met Afro-Amerikaanse acteurs over hedendaagse onderwerpen. Vijfenveertig procent staat dan weer open voor historische films over slavernij of segregatie.

Bron: THR