Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.04.2021

Amerikaanse recensies Oscarkandidaat met Koen De Bouw online

door Vertigo

De Tunesische film The Man Who Sold His Skin met Koen De Bouw in een van de hoofdrollen kreeg onlangs een Oscarnominatie voor Beste Internationale Film en loopt momenteel in de Amerikaanse zalen. Ondertussen zijn ook de eerste recensies verschenen.

The Man Who Sold His Skin is geïnspireerd door het levende kunstwerk Tim van de Belg Wim Delvoye en gaat over een Syrische vluchteling genaamd Sam (Yahya Mahayni) die wanhopig met zijn geliefde Abeer (Dea Liane) in Brussel wil herenigd worden.

Sam slaat de handen in elkaar met de kunstenaar Jeffrey Godefroi (De Bouw) die op Sams rug een visum tatoeëert zodat hij naar België kan reizen. Het duurt echter niet lang voor Sam erachter komt dat hij zijn huid duur heeft verkocht.

IndieWire vergelijkt de film met Ruben Östlunds kunstsatire The Square en beschrijft De Bouws Jeffrey Godefroi als een kruising tussen de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons en Claus Bangs The Square-personage.

Wat RogerEbert.com betreft, is The Man Who Sold His Skin geen originele maar een heel toegankelijke en entertainende film.

Variety noemt het een gewaagde maar niet altijd aangename mix van drama, tragedie, romantiek, satire en zwarte humor.

The New York Times prijst de look van de film en noemt het een mengeling van kunstsatire en migratiedrama.