Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2020

Amerikaanse drive-in-bioscopen doen het goed door coronavirus

door Vertigo

Nu in de Verenigde Staten veel traditionele bioscopen gesloten zijn doen de drive-in-cinema’s het opmerkelijk goed. Zowel in Californië als Kansas, Oklahoma en Missouri worden grotere bezoekersaantallen geteld.

“Het is een welkome troost voor gezinnen en volwassen die even het huis uit willen,” zegt Beau Bianchi, de uitbater van de Paramount Drive-In Theatres in Californië waar op dinsdag dubbel zoveel tickets verkocht werden als gewoonlijk.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention raadt bijeenkomsten van ruim vijftig mensen af, maar het is niet duidelijk of dat ook van toepassing is op drive-in cinema’s.

“Ik denk dat we niet in de categorie ‘bijeenkomsten’ vallen omdat je hier niet met een grote groep mensen samenzit, maar iedereen in zijn eigen auto blijft,” zegt Doug Mercille van de Starlite Drive-In in Missouri.

Het uitstel van veel bioscoopfilms, waarvan sommigen op video-on-demand belanden, baart de uitbaters echter zorgen. “Momenteel programmeren we wat we kunnen, maar we gaan misschien een paar oudere familiefilms moeten vertonen,” zegt Bianchi.

Bron: Los Angeles Times

Lees meer over: