Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.08.2019

Amerikaanse box-office: Hobbs & Shaw wint, Scary Stories to Tell in the Dark imponeert

door Vertigo

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw heeft stand gehouden aan de Amerikaanse box-office en met 25 miljoen dollar voor de tweede week op rij de eerste plaats ingepalmd.

De vorige twee delen in de reeks brachten ruim één miljard dollar op wereldwijd, maar de nieuwe film heeft met een voorlopig totaal van 332 miljoen dollar en een budget van 200 miljoen dollar zelfs nog geen winst gemaakt.

Bovendien werden Hobbs en Shaw bijna onttroond door Scary Stories to Tell in the Dark. De door Guillermo del Toro geproduceerde horrorfilm debuteerde namelijk met 21 miljoen dollar op twee.

Disneys The Lion King-remake zakte naar de derde plek met 20 miljoen dollar, maar bleef nieuwkomer Dora and the Lost City of Gold voor. De familiefilm kwam binnen op vier met 17 miljoen dollar.

Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood sluit de top vijf af met 11,6 miljoen dollar en haalde als enige originele zomerfilm de kaap van de 100 miljoen dollar.

Het misdaaddrama The Kitchen met Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss strandde op zeven met een ondermaatse 5,5 miljoen dollar en moest onderdoen voor de hondenfilm The Art of Racing in the Rain (8,1 miljoen dollar).

Tot slot beleefde Bring the Soul: The Movie, een docu over de K-popsensatie BTS, een degelijk openingsweekend met 2,3 miljoen dollar en een tiende plaats.

Bron: The Playlist