Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.07.2021

Amerikaanse bioscopen vernietigend over simultane Black Widow-release na teleurstellende resultaten

door Vertigo

Eerder raakte bekend dat Black Widow het aan de Amerikaanse box-office het voorbije weekend 67 procent slechter deed dan tijdens zijn openingsweekend, een van de grootste drops uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe.

De National Association of Theatre Owners, de vereniging van Amerikaanse bioscoopuitbaters, heeft nu een vurig statement de wereld ingestuurd waarin staat dat de simultane release van de comicfilm in cinema’s en op Disney+ de film duidelijk geen deugd heeft gedaan. 

“Het is jammer dat zo’n goedgemaakte, goed ontvangen en langverwachte film dit soort resultaten oplevert”, klinkt het. “Disney mag dan wel beweren dat Black Widow een succes is. De resultaten van de tweede week bewijzen dat alle partijen meer geld hadden kunnen verdienen met het klassieke releasemodel.”

Daarnaast verwijst de bioscooporganisatie ook naar extreme piraterijcijfers omdat Black Widow online staat en naar het feit dat Disney met wel heel schimmige cijfers op de proppen komt om toch maar te bewijzen dat de release een succes is.

Bron: Variety

 

Lees meer over: