Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.08.2020

Amerikaanse bioscoopketen positief over toekomst na heropening

door Vertigo

Afgelopen weekend openden verschillende Amerikaanse bioscoopketens zoals AMC en Regal opnieuw de deuren. Volgens Cineworld, het moederbedrijf van Regal, was de opkomst hoopgevend voor de toekomst.

“We hebben bijna tweehonderd bioscopen geopend en voelen ons gesterkt door de resultaten,” zegt Cineworld-CEO Mooky Greidinger en voegt eraan toe dat de coronamaatregelen wellicht zullen versoepeld worden eens bioscopen hebben aangetoond dat ze veilig zijn.

“Na dit weekend kunnen we alvast besluiten dat de bioscoopgangers ons duidelijk hebben gemist,” vervolgt hij. “Ze stonden te springen om terug te keren.”

Verder zegt Greidinger dat de ticketverkoop voor Tenet in het Verenigd Koninkrijk, waar Cineworld ook actief is, vlot verloopt. Hij denkt echter dat alles pas weer normaal zal verlopen als er een coronavaccin is.

“Eenmaal er een oplossing is, zal er geen nood meer zijn aan voorzorgen en beperkingen,” zegt hij. “We zorgen er echter altijd voor dat onze klanten veilig en onze bioscopen proper zijn. Dat heeft niets met COVID-19 te maken.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: