Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.10.2016

Amerikaanse Adil en Bilall-reeks wordt opgepikt

door Vertigo

Snowfall, de tv-serie waarvan Adil El Arbi en Bilall Fallah de pilootaflevering inblikte, werd opgepikt door de tv-zender FX.

“Het is een enorme eer om als regisseurs mee aan de basis te liggen van een grote Amerikaanse reeks in Hollywood. Zonder de hulp van de scenarist Dave Andron en producenten zoals John Singleton die Boyz n the Hood heeft gemaakt en Tommy Schlamme, de producent van onder meer The West Wing, zou dit ons nooit gelukt zijn.”, vertellen El Arbi en Fallah enthousiast. “Het was een fantastisch avontuur om samen met onze cameraman van Black, Robrecht Heyvaert, een donker facet van de Amerikaanse geschiedenis te mogen belichten, namelijk de crack cocaine-epidemie in de jaren 80.”

Het is zeer opmerkelijk dat de serie daadwerkelijk wordt opgepikt, nadat al een poging werd ondernomen om met een pilootaflevering de zender te overtuigen, maar Adil en Bilall zijn erin geslaagd. FX, de zender die al aan topprojecten werkte zoals Fargo en The Shield, gelooft in het project en is duidelijk overtuigd van het talent van de twee jonge regisseurs. “They knocked it out of the ballpark“, aldus de CEO van FX.

Binnenkort draaien El Arbi en Fallah ook de tweede aflevering van de dramareeks. Daarna beginnen ze aan de voorbereidingen van Patser, hun nieuwe Belgische film.

Bron: KLGVC