Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.03.2021

Amerikaans publiek juicht gelijktijdige bioscoop- en streamingreleases toe

door Vertigo

Warners beslissing om al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen kreeg heel wat kritiek binnen de filmsector, maar de releasestrategie valt in de smaak bij het publiek.

Dat blijkt uit een peiling van de entertainmentnieuwssite The Hollywood Reporter en het marktonderzoeksbureau Morning Consult bij 2.200 Amerikaanse kijkers.

Van de ondervraagden met een HBO Max-abonnement zei 90 procent dat ze sneller een abonnement op nog andere streamingdiensten zouden nemen als die nieuwe films aanbieden op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen. 64 procent van de ondervraagden zonder HBO Max-abonnement zouden dat ook doen.

Uit een eerdere peiling van The Hollywood Reporter en Morning Consult blijkt dat 35 procent van het Amerikaanse publiek zich sneller op de nieuwe streamingdient Paramount+ zou abonneren, als hij Mission: Impossible 7 zou aanbieden van zodra hij in de bioscoop loopt. Ongeveer één derde van de ondervraagden zei hetzelfde over Top Gun: Maverick en A Quiet Place Part II.

Verder zijn Amerikanen bereid om voor een streamingdienst die nieuwe bioscoopfilms aanbiedt, zoals HBO Max in 2021, maandelijks dertien tot zeventien dollar te betalen.

Voor individuele films die een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease krijgen, zoals Raya and the Last Dragon op Disney+, zijn Amerikanen bereid om een meerprijs van negen tot zeventien dollar te betalen.

Bron: THR

Lees meer over: