Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2021

Amazon Studios introduceert ingrijpend diversiteits- en gelijkheidsbeleid

door Vertigo

Amazon Studios heeft een nieuw beleid inzake diversiteit en gelijkheid ingevoerd voor zijn films en series. Het beleid omvat een aantal richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat er verhalen worden verteld over mensen ongeacht hun etniciteit, nationaliteit, geaardheid, leeftijd, geloofsovertuiging, fysieke of mentale beperkingen, lichaamstype of gender.

Specifiek wil Amazon onder meer acteurs casten wiens identiteiten overeenstemmen met de personages die ze spelen. Verder eist de studio dat de cast en crew van elk project voor minstens dertig procent uit vrouwen en voor minstens dertig procent uit niet-witte mensen bestaat.

In beide gevallen moeten van die dertig procent drie mensen of meer een hoge positie achter de schermen bekleden zoals regisseur, scenarist of producent. Bovendien moet er in elk project minimum één personage met tekst uit een minderheidsgroep zitten.

“We willen verder gaan dan goede bedoelingen en mechanismes creëren die ons dwingen om een hoge standaard na te leven,” zegt Latasha Gillespie van Amazon.

Bron: IndieWire

Lees meer over: